18 Mart Çanakkale Zaferi

17.03.2023 148

18 Mart'ın 108. yıl dönümünde; sancağını yere düşürmeyen 57. Alay'ı, üstün cesareti ile savaşın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi'ni, vatan coğrafyasının yükünü sırtlayan Koca Seyit'i, Gelibolu'nda, Conkbayırı'nda, Anafartalar'da korkusuzca şehadete yürüyen mehmetçikleri, Sargı Yeri'nde bombardıman altında yaraları sarma gayretindeki doktoru, hemşireyi, tıbbiyeliyi, etiyle, kemiğiyle, iman gücüyle düşmanın önüne aşılmaz bir set çekerek "Çanakkale Geçilmez!" sözünü tarihe altın harflerle yazdıran atalarımızı anıyoruz.

"Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!" kararlılığındaki deha komutanın emrine bir an bile düşünmeden uyan, toprağı vatan kılmak için canlarını vererek bir milletin kaderinin değiştiren, şanlı bayrağımıza rengini veren aziz şehitlerimizin destanıdır Çanakkale!

Şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Okul panomuzu hazırlayan öğrenci ve öğretmenimize teşekkür ederiz.